ÖĞRENCİ STAJ İŞLERİ
Hastanemize bireysel staj başvuruları kabul edilmemektedir. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından stajı onaylanan öğrenciler resmi yazı ile hastanemize bildirildikten sonra stajyer öğrenci kabulü yapılmakta olup, istenilen evraklar tamamlandıktan sonra staj başlangıcı yapılabilmektedir. Staj evrakları staj başlama tarihinden en az bir hafta öncesinde tamamlanarak Eğitim Birimi’ne teslim edilmelidir.
STAJ/MESLEKİ EĞİTİM BAŞVURU FORMALARI
- Öğrenci Belgesi
- Nüfus Cüzdan Fotokopisi
- SGK İşe Giriş Belgesi (Güncel tarihli olmalı ya da sigortası hala geçerlidir ibaresi eklenip okul tarafından kaşe, imza yapılmalıdır.)
- İş Sağlığı ve Güvenliği Belge/Sertifika/Transkript (Son bir yıl içinde alınmış olmalı ve belgede eğitimin alındığı tarih ve süre (16 saat) belirtilmelidir.)
- Tek Hekim Sağlık Raporu
- Kurumumuz İş Yeri Hekiminden alınmalıdır.
- İlk olarak Eğitim Birimi’ne başvurarak yönlendirme alınmalıdır.
- Raporda “Staj yapmasında Engel Yoktur” ibaresi bulunmalıdır.
- İş Yeri Hekimi tarafından gerekli görülen durumlarda Sağlık Kurulu değerlendirmesi, branş değerlendirmesi, aşılama gibi ek uygulamalar istenilebilir. Stajın başlaması için bunların tamamlanması gerekmektedir.
NOT: Farklı kurumlardan veya Aile Hekimliklerinden alınan TEK HEKİM SAĞLIK RAPORU kabul edilmeyecektir. Bir yıl içerisinde başka bir kurumdan alınan “Staj yapmasında Engel Yoktur” ibaresi bulunan Sağlık Kurulu Heyet Raporu kabul edilir.
- İşletmelerde Mesleki Eğitim Sözleşmesi (Lise/Üniversite Öğrencileri için 3 nüsha, okuldan imzalı ve mühürlü olmalıdır.)
- Aşı Kartı (Çocukluk aşıları (kızamık, suçiçeği, vb.), Hepatit ve Tetanoz aşılarının olduğu belirtir kart ya da belge)
Ziraat Bankası Silivri Şubesinden öğrenci adına açılmış hesaba ait IBAN numarası belirten belge. - Tıbbı Görüntüleme, Radyoterapi vb. bölüm öğrencileri için kişisel dozimetre (Dozimetresi olmayan öğrenci staja başlatılmayacaktır).
- Beslenme ve Diyetetik Bölümü stajyerleri için Hijyen Eğitim Belgesi
STAJYER ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR
Hastane kalite politikası doğrultusunda çalışır ve tüm stajyer öğrenciler süreci uygulamak zorundadır.
ÇALIŞMA SAATLERİ
Kurumumuzda staj yapan tüm stajyerler mesai saatlerine uymak zorundadır.
- Sabah Giriş: 08:00
- Akşam Çıkış: 17:00
(Bu saatler dışında ve staj yapması gereken tarihler dışında öğrencilerin stajlarını devam ettirmesi yasaktır.)
KILIK-KIYAFET DÜZENİ
Kadınlar: Kıyafetler; temiz, düzgün, ütülü, ayakkabılar; sade, düz ya da spor, saçlar; düzgün taranmış ve toplanmış, tırnaklar; normal kesilmiş ve ojesiz olmalıdır.
Erkekler: Kıyafetler; temiz, düzgün, ütülü, ayakkabılar; düz ya da spor, saç ve sakallar; düzgün taranmış, saçların uzun olması halinde toplanmış ve her gün sakal tıraşı olunmuş ve sakal bırakılmamış, tırnaklar; normal kesilmiş olmalıdır.
İdari birim stajyer öğrencilerinin kılık kıyafet düzeni: Okulu tarafından belirlenmiş bir staj kıyafeti yok ise kamu kurumlarında çalışma kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olarak giyilen kıyafetlerin üzerine beyaz önlük giymelidirler.
Yardımcı Sağlık Personeli Stajyerlerinin kıyafet düzeni: Stajları esnasında forma düzeni okul staj yönetmeliğine göre uygulanır. Eğer okulları tarafından tanımlanmış bir üniforma yoksa lacivert renk sade forma giyilir. Formanın üzerine stajyer ceket giymek isterse siyah ya da lacivert renk baskısız sade önden fermuar ya da düğmeli ceket giyebilirler. (Mazeret durumlarında rehber hocaları ve hastane eğitim biriminin bilgisi dahilinde karar verilecektir.)
Laboratuvar, röntgen, diyetisyen, fizyoterapist vb stajyer öğrencilerin kılık kıyafet düzenleri: Düz, sade kıyafetin üzerine beyaz önlük giyilecektir. (Mazeret durumlarında rehber hocaları ve hastane eğitim biriminin bilgisi dahilinde karar verilecektir.)
DİĞER KURALLAR
Hastanemiz sınırları içinde sigara içmek yasa gereği yasaktır.
İdari izin olmaksızın hastane içinde fotoğraf çekmek yasaktır.
Mesai saatleri içinde tanıtıcı kimlik kartı takmak zorunludur. Her öğrencinin yaka kimlik kartı görünür şekilde üzerinde olacaktır.
Öğle yemeği saat 12:30-13:30 arasında olup, çarşamba günleri 13:00-14:00 saatleri arasında olmaktadır.
Staj saatleri boyunca hastane sınırları dışına çıkılması kesinlikle yasaktır.
Resmi evraklar üzerinde oynama, karalama, tahribat yapılması yasaktır. (İmza föyleri vb.)
Yasa gereği stajyerler amirine karşı sorumlu ve verilen görevi tam ve zamanında yerine getirmekle yükümlüdür.
Stajyer kendisine teslim edilen Devlet Malını korumak ve hizmete hazır bulundurmakla sorumludur.
Stajyer resmi belge, araç ve gereçleri yetki verilen mahaller dışına ÇIKARAMAZ.
Hastane veya hasta ile ilgili herhangi bir bilginin sosyal medya veya üçüncü bir şahısla paylaşılması kesinlikle yasaktır.
Stajyerin toplu eylem ve hareketlerde bulunma yasağı, grev yasağı, ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı, hediye alma menfaat sağlama yasağı vardır.
Staj başvurusunda belirtilen staj tarihleri dışındaöğrencilerin stajlarını tamamlamaları ya da devam ettirmeleri yasaktır. Ancak okulları tarafından hangi tarihlere kadar uzatıldığını gösteren resmi bir belge ile staj tarihlerinde değişiklik yapılabilir.
Hastanemizin stajyer öğrencilere izin verme yetkisi yoktur. Devamsızlıklarını raporla belgelendirip okullarının belirttikleri kadar devamsızlık hakları vardır. Raporla belgelendirilen staj süresi uzatılmaz, gün tamamlatılmaz. Staj süresine geldiği gün rapor edilir.
Stajyer öğrenci birim sorumlusunun ya da eğitim biriminin bilgisi dışında staj yerini terk edemez.
Stajyer öğrenci staj saatleri içinde geçirmiş olduğu iş kazasını 1-3 iş günü içerisinde eğitim birimine bildirmekle yükümlüdür.
Stajyer öğrenci stajlarını başlarken ve bitiminde eğitim birimine uğramak ile yükümlüdür.
Stajyer öğrenci stajı bitiminde kendisine verilen stajyer öğrenci kartlarını eğitim birimine teslim etmekle yükümlüdür.
ÖĞRENCİLERİN GÖREV SORUMLULUKLARI
1. Uygulama öğrencisi, uygulama alanındaki çalışma düzenine uymak,
2. Uygulama alanında mesleğin gereği olan kılık ve kıyafete uymak,
3. Uygulama alanında dersin amacına uygun işleri zamanında ve istenen şekilde yapmak,
4. Uygulama alanında, kurum personeli ile iyi ve olumlu ilişkiler içinde olmak,
5. Uygulama alanındaki her türlü araç ve gereci dikkatli kullanmaya özen göstermek,
6. Uygulama alanından uygulama sorumlusu/yürütücüsünün izni olmadan ayrılmamak,
7. Uygulama öğrencisi branşına uygun görev yetki ve sorumlulukları dahilinde usta eğitici gözetiminde stajlarını yapmak.
İŞLETMENİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
1. Öğrencilerin işletmedeki stajını belirtilen takvime uygun olarak yaptırmak.
2. Stajyerin branşına uygun yerde stajını yapmasını sağlamak,
3. Öğrencilerin devam durumlarını izlemek ve devam takip çizelgesini okulu tarafından istenildiği takdirde sunmak.
4. Öğrencilerin staj sonu ile ilgili okulu tarafından doldurulması istenen evrakları tamamlamak ve kapalı zarf ile okuluna sunulmasını sağlamak.
5. Öğrencilerin iş kazaları ve meslek hastalıklarından korunması için gerekli önlemleri almak ve tedavileri için gerekli işlemleri yapmak ve herhangi bir iş kazasını en geç kazadan sonraki 3 (üç) iş günü içinde ilgili birime bildirmek
(NOT: Yukarıda belirtilen görev ve sorumluluklar yerine getiremediği eğitim komisyon tarafından tespit edilmesi halinde öğrencinin stajı ile ilgili durumu belirten bir üst yazı ile ilgili mercilere bildirilir.)