Hastanemizde ikinci organ alımı gerçekleşti.
19 Ocak 2022

Hastanemizde ikinci organ alımı gerçekleşti.

09.02.2015  tarihinde  F.E.  isimli 72 yaşında ki hasta yapılan müdahale sonrası hastane yoğun bakımına yatırıldı.11.02.2015 tarihinde sabah yapılan muayenede beyin ölümünden şüphelenip gerekli testler yapıldı.Saat 15:00 ‘ de test sonuçlarına göre 2 doktorun onaylaması ile beyin ölümü tanısı koyuldu.
         En baştan bu zamana kadar sağduyulu olan ailesi F.E.’nin tüm organlarını bağışladı. Bakanlıkça yapılan değerlendirmeler sonucunda 2 böbrek 1 karaciğer Silivri Devlet Hastanesi’nde yapılan ameliyat ile alındı. Alınan organlar İstanbul’da bulunan 2 farklı hastaneye ve uygun alıcılara nakledildi,3 kişiye umut oldu.
        Burada da görüldüğü üzere organ bağışlamanın yaşı bulunmamaktadır. Hastane yoğun bakımında beyin ölümünün gerçekleşmesi ve koordinatörün aile görüşmesi yapması temel kuraldır. Ancak ve ancak ailenin rızası alındıktan sonra organ nakli gerçekleşebilmektedir.Bağışlanan her organ yeni bir hayattır.Sizde bu hayata el verebilirsiniz.