12-18 Nisan Kalp Sağlığı Haftası
11 Nisan 2022

Uz. Dr. Samet SEVİNÇ.png

Düzgün beslenme alışkanlığı: Günümüzde giderek daha fazla insan şeker, tuz, doymuş yağ ya da trans yağ içeriği yüksek olan işlenmiş gıdalar tüketmektedir.
Meyve ve sebzeler açısından zengin olan ""Akdeniz Tipi Beslenme Alışkanlığı" adını verdiğimiz, kalp sağlığı dostu bir beslenme şekli, kalp hastalığı ve inmeden
korunmaya yardımcı olur. Günlük tuz tüketimimizi bir tatlı kaşığı (5 gr) ile sınırlandırıp, karbonhidrat ve doymuş, trans yağ içeren gıdaları minimuma indirip, mümkün
olduğunca ev yemekleri ile beslenerek  kalp hastalığı ve inme riskini biraz azaltabiliriz.

Dip not: Arada evde tansiyon değerlerimizi yakınmamız olmasa bile ölçmek ve ortalamalar yüksek ise (ev ortamında beden ve zihin yorgunluğu yok iken ideali <130/80 mmHg olmalı)
doktordan yardım alıp, takibe girmek.